Ana SayfaKent Müzesi Sergiler ⁞ İnegölde Şehir ve Ramazan Fotoğraf Sergisi
İnegölde Şehir ve Ramazan Fotoğraf Sergisi (30.07.2016 )

İnegöl Belediyesi olarak On bir ayın sultanı Ramazanın güzelliklerini ilçe halkımıza ve genç nesillere anlatmak amacıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği(İFSAD) işbirliğiyle “İnegöl’de Şehir ve Ramazan” konulu bir fotoğraf yarışması düzenlendi.  “Belediye olarak Ramazanın şehrimizdeki önemini ve farkındalığını ortaya çıkarmak amacıyla; düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılım gösteren fotoğraf severlerin, şehrimizin kendine özgü geleneklerini ve şehrin karakterini ortaya koyarak çektikleri fotoğraflar ile İnegöl’ün misafirperverliğini, yemeklerini, inancını, ibadetlerini, sosyal dayanışmasını ve ramazan geleneklerini fotoğraf sanatı yoluyla sergilediler.

15 yaş üzeri İnegöl’de yaşayan herkese açık olan yarışmaya müracaatlar 15 Temmuz tarihine kadar devam etti.  “ Fotoğraf yarışmamıza 49 katılımcı tam 138 fotoğrafla başvurmuştur. Jüri üyelerinin; ince eleyip sık dokuyarak, titiz ve teknik incelemesi sonrasında dereceye giren fotoğraflar belirlenmiştir” dedi.Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının manevi iklimini kadrajlarına alan katılımcıların birbirinden güzel fotoğrafları İnegöl Halkıyla buluşturuyor.

15 FOTOĞRAF ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Yarışma sonucunda; 15 fotoğrafın ödüle layık görüldüğünü, Fotoğraf sanatına gönül vermiş arkadaşlarımızın birbirinden güzel ve anlamlı fotoğraflarını ortaya koyduğu yarışmada ödül almaya hak kazanan arkadaşlarımızı belirtmek istersek; Birinciliği Ali Osman Ak, İkinciliği Kazım Torun ve Üçüncülüğü de Oğuz Korkmaz kardeşlerimiz aldı. Mansiyon ödülüne layık görülen 10 arkadaşımız da şöyle sıralandı; Ayşe Fatmanur Akkuş, Melih Şen, Ömer Boz, Okan Özdemir, Bilal Bünyamin Bozkurt, Şenol Sevim, Cansu Torun, Şeyma İlaslan, Resul Gümüş ve Serap Korkmaz. Ayrıca iki fotoğraf jüri özel ödülüne layık görüldü. Bunun yanında Jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda yarışmaya katılan 39 eser sergilenmeye değer görülmüş, 30 Temmuz- 07 Ağustos 2016 tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu'nda tüm fotoğraf severlerin izlenimine sunulmuştur.

Diğer Sergiler »

» Çocuk Resim Atölyesi "Renklerle El Ele" Resim Sergisi