Ana SayfaKent Müzesi Ziyaretciler ⁞ KOSOVA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KENT MÜZESİNDE 02 ARALIK 2012
KOSOVA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KENT MÜZESİNDE 02 ARALIK 2012 (02.12.2012 )

KOSOVA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KENT MÜZESİNDE (02 ARALIK 2012)
Balkan Savaşları’nın 100. yılında düzenlenen RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, 12 ülkenin ekonomiden sorumlu bakan ve temsilcilerini Bursa'da bir araya getirdi. Yatırım olanaklarının konuşulduğu zirveye katılanlardan biri olan Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni SPAHUİ zirve sonrası Rumeli kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ilçemize de ziyaret gerçekleştirdi. İnegöl’e yapılan ziyarete İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ev sahipliği yaptı. Konuk büyükelçi ilçemizdeki ilk ziyareti Rumeli Türkleri Derneğine yaptı. Burada Rumeli kökenli vatandaşlarla biraya gelen konuk Büyükelçi Avni SPAHUİ ve eşine belediye başkanı Alinur Aktaş, dernek yöneticileri, derneğin folklor ekibi ve Rumelili vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Dernek ziyaretinin ardında ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş, misafirlerini mini bir İnegöl turu yaptı. Ziyaretin son programı ise Kent Müzesine gerçekleşti.
Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram ve Kent Müzesi Sorumlularının gezdirdiği heyet Müze olan hayranlıklarını gizleyemedi. Göçler bölümünde yer alan Rumeli’ye ait göçlerin anlatıldığı bölüm konuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Ziyaretçiler müzede bol bol hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmediler.

» BURSA ÖĞRENCİ MECLİSİ ÜYELERİ KENT MÜZESİ'NDE