Ana SayfaKent Müzesi Ziyaretciler ⁞ BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ İNEGÖL KENT MÜZESİNDE
BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ İNEGÖL KENT MÜZESİNDE (20.09.2013 )

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl Kent Müzesinde bulunan tarihi eserleri tek tek inceleyerek, İnegöl tarihi hakkında bilgi aldı.

Kent Müzesine hayran kalan Arınç, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Kent Müzesini daha önce gezememiştim. İnegöl’ün geçmişten bu yana bütün sosyal, kültürel, folklorunu, el sanatını, küçük meslek dallarını, bu gün unutulmaya yüz tutmuş, onları muhtelif bölümler halinde bizzat canlandıran çok güzel bir müze. Türkiye’nin her tarafına gidiyorum. Böylesine canlı, böylesine içten, halkın gönüllü katkıları ile hazırlanmış bir müze ilk defa gördüm. Yeri de çok güzel” dedi.

1934 yılında Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını ve o tarihte Avrupa’nın pek çok ülkesinde kadınlara seçilme hakkı verilmediğini söyleyen Arınç: “1935 yılında yapılan ilk seçimlerde bu haktan sonra İnegöl’ü temsilen Şekibe Hanımefendi Milletvekilimiz olmuş. Bunlarında hatırasını yaşatan bir bölüm var. Siyasette, kültürde, toplumsal hayatta da İnegöl esasen çok güçlü. Milli mücadele dönemi hatta kuruluştan başlayarak, İnegöl’ün geçirdiği evreler, Kent Müzesinde çok güzel anlatılmış. Sadece İnegöl’de yaşayanlar değil, buraya gelen yolu düşen herkesin bu ziyareti yapmasını arzu ederim. Belediyemiz güzel bir hazırlık yapmış” dedi.

İnegöl Kent Müzesinin örnek olması gerektiğini dile getiren Arınç, “Bunun diğer şehirler içinde bir örnek olmasını tavsiye ederim. Çünkü her şehrin bir hayatı, ruhu var. Bu ruhun burada yaşıyor olması çok önemli. Hemen hemen hediye edilen pek çok objenin İnegöl ile bir şekilde irtibatı olan değerli aileler tarafından verildiğini gördüm. Çok teşekkür ediyorum. Geçmişte Ticaret Bakanlığını yapan Ahmet Türkel’de birkaç ay önce vefat ettiler. Onun ailesi tarafından bağışlanan pek çok objeyi gördüm. İnegöl’ü böyle bir müzeye sahip olduğu için tebrik ediyorum” dedi.

Arınç’a Kent Müzesi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından, İshakpaşa Külliyesinin üç boyutlu tablosu hediye edildi.

» BURSA ÖĞRENCİ MECLİSİ ÜYELERİ KENT MÜZESİ'NDE